Let’s Do It: Peste 100 de saci cu deșeuri adunate din zona Bâlea Lac!

Știri de Sibiu, 15.09.2018

Peste 100 de saci cu deșeuri lăsate în urmă de turiști în rezervația naturală Bâlea Lac au fost transportați sâmbătă din Munții Făgăraș, urmare a implicării echipei Consiliului Jufdețean Sibiu în campania națională ”Let’s Do It, Romania!”.

Oficialii administrației județene și oameni care iubesc muntele au luat la pas zona înaltă a muntelui, in mai puțin de 3 ore fiind strânși peste 100 de saci de deșeuri care au fost transportați cu sprijinul Primăriei Cîrțișoara, potrivit unui comunicat transmis de CJ Sibiu.

”E foarte trist că multe deșeuri ajung în pârâul care străbate această frumoasă rezervație naturală. Am participat la igienizarea versantului din spatele tarabelor. Am găsit aici doze de bere, ambalaje de plastic, dar și bucăți mari de tablă și cutii de vopsea. Am stat de vorbă cu turiștii, cu comercianții. Fiecare dă vina pe altcineva. De fapt, fiecare poate schimba câte ceva începând cu el însuși”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

La acțiune au participat alături de Daniela Cîmpean, vicepreședinta Christine Manta-Klemens, administratorul public Sebastian Dotcoș, directorul Direcției Proiecte, Oana Popa, angajați ai consiliului, dar și consilierii din Cabinetul Președintelui.

Lor li s-au alăturat viceprimarul comunei Cîrțișoara,angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, ai Asociației Județene de Turism Sibiu, membri și voluntari Salvamont și angajați ai Filarmonicii de Stat Sibiu .

Urmare a acțiunii de sambata, reprezentanții CJ Sibiu spun că vor să realizeze ”în colaborare cu toți factorii implicați în zonă un plan de îmbunătățiri atât în ce privește amenajarea spațiilor pentru depozitarea deșeurilor, cât șia zonelor destinate parcării de autoturisme,toaletele publice”.

Citeste si: Peste 140 de pompieri s-au alăturat campaniei ”Let’s Do It”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.