Case inundate în Sibiu și Șelimbăr

Știri de Sibiu, 16.09.2018

Mai multe gospodării din localitățile Sibiu și Șelimbăr au fost inundate în urma ploii torențiale de sâmbătă noapte spre duminică, în ajutorul oamenilor afectați fiind chemați pompierii militari și voluntarii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, cele mai multe probleme au fost sesizate în Sibiu, unde s-a acționat cu trei autospeciale și trei motopompe.

”Pompierii din cadrul Detașamentului Sibiu au intervenit în cursul nopții trecute pentru evacuarea apei, acumulata din precipitații, din doua subsoluri, o bucătărie și o curte, pe străzile Iezer, Dorobanți, Turgheniev, Zorilor si în zona Rampei ”Stefan cel Mare””, a delarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Tot sambata noapte spre duminică s-a intervenit și în Selimbar, pe strada Mihai Viteazu, unde Serviciul Voluntar a evacuat apa dintr-o pivniță.

Județul Sibiu s-a aflat sâmbătă noapte sub avertizare Cod Galben de ploi și descărcări electrice, cu averse de peste 20-25 l/mp.

UPDATE: Concomitent, Apa Canal Sibiu SA a fost sesizata în 15 cazuri de subsoluri inundate în Sibiu și Selimbar.

”Majoritatea au fost din zona Lazaret si Rampa Stefan cel Mare. Toate solicitarile au fost solutionate de doua echipaje cu autospeciale de evacuat apa”, a precizat Thomas Toth, purtător de cuvânt al societatii sibiene de apa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.