Sibiu Guitar Meeting: Donații pentru Palatul Copiilor, studio la ”I.L. Caragiale” și jazz la Orlat

Știri de Sibiu, 17.09.2018

Organizatorii ”Sibiu Guitar Meeting”, festival muzical ce reunește la Sibiu sute de chitariști de toate vârstele, au lansat înainte de debutul noii ediții un sistem de donații destinat susținerii a trei cauze educaționale muzicale în județul Sibiu.

Fondul Play On  urmărește dotarea cu instrumente muzicale a unui mic studio la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Sibiu, amenajarea noului sediu a Cercului de Chitară de la Palatul Copiilor din Sibiu și susținerea activității muzicale a copiilor din formația de jazz CPO din Orlat.

”Sistemul de donații a fost deschis recent pentru publicul larg, fiind bazat pe achiziționarea unor bilete cu valoare fixă de 10 lei de pe site-ul Kompostor.ro – www.bit.ly/FondulPlayON. De asemenea, o parte din veniturile generate de vânzarea produselor promoționale în locație va fi direcționată de organizatori acestor trei cauze locale care merită susținerea comunității.Totodată, în procesul de înscriere la Sibiu Guitar Meeting, chitariștii participanți pot opta pentru pachetele Gold și Diamond care le oferă, pe lângă o serie de facilități și obiecte promoționale, și posibilitatea de a direcționa o parte din bani către cauza preferată. În același sens, chitariștii pot deveni fundraiserii unei cauze, încercând să o promoveze în mediul online și să convingă alte persoane să doneze bani pentru aceasta”, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Sibiu Guitar Meeting are loc anul acesta în perioada 21-23 septembrie, în Habermann Markt, fiind parte din programul „Pune mâna pe chitară”.

Cauzele pentru care se pot face donații prin sistemul Fondul Play On:

Școala Generală nr. 16 din Sibiu este deschisă în susținerea elevilor în activitățile care le dezvoltă latura creativă, prin urmare conducerea școlii pune la dispoziție un spațiu ce poate fi amenajat pentru a desfășura orele de muzică la nivel practic.

Propunerea este de a dota la un nivel de bază un mic studio de muzică, chiar în perimetrul școlii, pe care elevii talentați, ori cei care își doresc să experimenteze pentru prima dată cum se aud sunetele muzicale ieșite din propriile mâini, să îl poată folosi ori de câte ori își doresc. În acest scop, sunt necesare o serie de achiziții de instrumente muzicale care să îi atragă pe cei mici înspre această disciplină, să facă muzica o parte importantă din viețile lor și să le ofere încă un motiv de a merge la școală cu plăcere.

Palatul Copiilor, locul în care elevii sibieni și din împrejurimi și-au petrecut timpul liber într-un mod util și plăcut timp în ultimele decenii, inclusiv la Cercul de Chitară, urmează să fie mutat într-o altă locație. În urma retrocedării clădirii actuale, noul sediu alocat este clădirea fostului internat din curtea Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, care necesită o reabilitare generală înainte de folosire.
Pentru ca cei mici să poată învăța în continuare tainele chitarei și ale altor discipline în condiții decente este nevoie, cel puțin, de o reparație a instalațiilor sanitare și electrice din noua clădire. De aici înainte este în puterea noastră să strângem fonduri pentru această lucrare, cu impact pe termen lung. Banii investiți vor asigura un strict necesar noii locații a Palatului Copiilor, care să păstreze interesul celor mici de a continua cursurile, nu să-i alunge datorită condițiilor rele.

Banda CPO este un proiect social demarat în 2014, având ca scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din Centrul de Plasament nr. 1 din Orlat și Centrul de Plasament Guliver din Sibiu. Aceștia învață gratuit un repertoriu variat de jazz și repetă de două ori pe săptămână în studio-ul amenajat de Dl. Dan Popescu de la Porto Jazz Music – atât la nivel vocal, fiindcă toți copiii cântă cu vocea, cât și instrumental (xilofon, vibrafon, pian, chitară, acordeon, ukulele, percuții, chitară bass, trompetă, trombon, clarinet). Proiectul își mai propune să-i aducă pe copii în mijlocul societății, să-i facă vizibili și iubiți, așa cum merită, prin zeci de concerte care se desfășoară în stradă sau în alte locuri publice.
Prin susținerea cazului vom reuși să le hrănim pofta de a învăța muzică de calitate, astfel ne propunem să îi finanțăm în achiziționarea unor instrumente muzicale noi și în atragerea unor instructori specializați pentru fiecare instrument în parte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. doar eu says:

    Bine ca scoala 16 face studio de muzica, iar copiii de 9 ani invata dupa amiaza ca nu au spatiu. Totul se face doar la suprafata, de reclama, superficial….trist. foarte trist