Dan Șusa, medaliat la Salonul de Artă Fotografică de la Sibiu. Cele mai reușite imagini!

Știri de Sibiu, 17.09.2018

Fotograful sibian Das Șusa a obținut medalia de argint la secțiunea Creative a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu 2018 . Cea de-a 19-a ediție a atras mii de fotografii realizate de artiști din 47 de țări, cele mai râvnite medalii din lumea fotografiei urmând să plece anul acesta în toate colțurile lumii – Malaezia, Hong Kong,  Sri Lanka, Republica Dominicană sau Australia, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Fotografii realizate în Europa, Asia, America, Africa și Australia au participat la cele trei secțiuni ale Salonului de Artă Fotografică – liberă, creativă și natură.

România și-a adjudecat 14 premii, pe lista celor mai valoroase fotografii fiind  și cea a sibianului
Dan Şusa, care a obţinut o medalie de argint acordată de Asociaţa Artiştilor Fotografi din România pentru secţiunea Creative.

În urma selecțiilor, cele mai valoroase și mai râvnite medalii din lumea fotografiei vor pleca anul acesta în toate colțurile lumii, din Malaezia sau Hong Kong, până în Sri Lanka, Republica Dominicană sau Australia, urmând să fie reunite într-un catalog de cinci stele.

”Diversitatea și creativitatea acestor imagini valoaroase primite din toate colțurile lumii ne-a onorat și copleșit. Sperăm că deciziile luate – decizii departe de a fi ușoare, vor construi o selecție de opere care vor delecta privirile amatorilor artei fotografice, atȃtȋn cadrul vernisajului, cȃt și prin intermediul catalogului de cinci stele cu care acest eveniment ne-a obișnuit”, declară organizatorii.

Vernisajul Salonului Internațional de Artă Fotografică Sibiu va avea loc în data de 7 octombrie , în Sala de Expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu. Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Miile de imagini înscrise în competiție au fost evaluate de juriul format din Balási Csaba – MFIAP (România), Kerekes Istvan – EFIAP/D3 (Ungaria) și Fred Nuss – AFIAP (România).

Medaliile şi menţiunile sunt acordate de principalele federaţii de specialitate de pe cele trei continente (Europa, Asia, America), ediţia din acest an fiind patronată de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontière (ISF), International Union of Photographers (IUP) și Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.