USR reia propunerea unei dezbateri pe tema noului spital al Sibiului

Știri de Sibiu, 18.09.2018

USR Sibiu a relansat propunerea unei dezbateri publice privind proiectul noului spital al Sibiului planificat să se ridice pe Calea Șurii Mici. Dezbaterea publică „Noul spital județean – un proiect al comunității” va avea loc miercuri, 26 septembrie, de la ora 18, 00 la Hotel Ibis din Sibiu.

”Proiectul noului spital județean Sibiu este un subiect aflat de mult timp pe agenda publică sibiană și, pentru că este un proiect care are în prim plan cetățenii, sunt invitați la dezbatere factori decizionali din administrația publică locală, membri ai sindicatelor, oameni politici și cetățenii care doresc să se implice pentru dezvoltarea și viitorul Municipiului Sibiu”, precizează USR în comunicatul de presă remis redacției.

Prima invitatie la dezbatere a proiectului a fost lansat[ in luna iunie si amanata din cauza aglomerarii agendei publice.

Consiliul Județean (CJ) Sibiu a obținut în decembrie 2016, prin decizie de Guvern, transferarea din proprietatea Agenției Domeniilor Statului (ADS) în domeniul public al județului Sibiu a unui teren de aproximativ 20 de hectare pentru construirea unei noi unități sanitare.

Terenul a fost intabulat in ianuarie 2017 iar construcția pe terenul de pe Calea Șurii Mici ar trebui să demareze în termen de maximum cinci ani de la data intabularii, in caz contrar, CJ Sibiu pierde dreptul de folosință a terenului.

În prezent, se lucrează la varianta unui acord de colaborare între Primăria Sibiu și Consiliul Județean (CJ) Sibiu privind susținerea construcției noului spital.

Proiectul este puternic contestat de PSD Sibiu care nu agrează locația aleasă, din considerente de mediu, avand în vedre ca este amplasat in vecinătatea gropii de gunoi de la Cristian.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.