Școala din Turnu Roșu, printre primele din țară cu metode de predare digitale

Știri de Sibiu, 19.09.2018

Elevii Școlii Gimnaziale “Matei Basarab” din Turnu Roșu, județul Sibiu, învață de anul acesta matematică și informatică în laboratorul digital, fiind printre primele unități de învățământ din țară unde se va utiliza tehnica digitală, în urma concursului Digitaliada oferit de Fundația Orange.

Potrivit unui comunicat transmis de inițiatorii proiectului, laboratorul digital al școlii din Turnu Roșu a fost dotat cu 28 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Atasat, primesc si un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Înainte de deschiderea laboratorului, profesorii au fost instruiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Îi felicităm pentru câștigarea concursului de selecție și pentru că vor fi printre primele școli din România care predau matematică și TIC dupa metode digitale interactive. În județul Sibiu avem deja rezultate foarte bune în școala din Racovița. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro.”, a declarat Amalia Fodor, directorul Fundației Orange.

”Proiectul Digitaliada va oferi elevilor oportunitatea de a învăța prin metode digitale, îi va aduce spre școală, vor fi motivați să își construiască o cultură generală solidă, pentru unii va însemna depășirea condiției pe care o au în familia de proveniență, realizând astfel că prin educație, implicit prin școală, se pot dezvolta profesional în viitorul lor nu foarte îndepărtat.”, declară directorul școlii din Turnu Roșu, Iuliana Floare.

Școala Gimnazială “Matei Basarab” face parte din cele 10 școli selectate, dintr-un total de 139 de școli înscrise în concursul de anul acesta.

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.