Oficial: Lucrările de pe ”Municipal” NU se încheie la termen (VIDEO)

Știri de Sibiu, 10.10.2018

Speranța revenirii echipei FC Hermannstadt pe Stadionul ”Municipal” Sibiu în luna octombrie este spulberată din cauza ritmului în care se face reconstrucția. Primăria Sibiu a confirmat oficial că lucrările ”nu se vor încheia până la termenul limită din cauza întârzierilor din partea executantului”, în funcție de argumente urmând ca municipalitatea să fixeze o prelungire a termenului sau să aplice penalități, potrivit unui răspuns acordat StirideSibiu.ro.

Contractul pentru reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei și reconstruirea celorlor degradate a fost atribuit asocierii SC Construcții SA – SC Arhimus SRL, termenul pentru prima etapă fiind data de 14 ovtombrie.

”Lucrările prevăzute în contractul încheiat pentru reabilitarea Stadionului nu se vor încheia până la termenul limită din cauza întârzierilor din partea executantului, beneficiarul constatând și solicitând în mod repetat intensificarea activității pe întregul șantier. Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat, contractantul acestor lucrări, a analizat documentațiile primite până în prezent, solicitând executantului fundamentarea corespunzătoare privind finalizarea lucrărilor.În cazul în care întârzierile sunt justificate, se va lua în considerare acordarea unei prelungiri a termenului de execuție a lucrărilor. În caz contrar, Serviciul de Administrare a Domeniului Public este îndreptățit prin clauzele contractuale să scadă din preţul contractului o dobândă penalizatoare”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Până marți, 9 octombrie, zona cea mai avansată este cea a tribunei oficiale unde se mai fac intervenții. În jurul terenului de joc se lucrează la amenajarea pistelor, iar restul este spațiul liber obținut în urma demolării tribunelor degradate.

Potrivit Primăriei Sibiu, săptămânal se fac ședințe cu constructorul, iar execuția lucrărilor este monitorizată permanent de către Dirigintele de Șantier și angajații Serviciului de Administrare a Domeniului Public.

Conducerea clubului sibian de fotbal și lansat în ultima lună critici dure la adresa constructorilor în privința evoluției șantierului de pe ”Municipal” și a atras atenția că situația afectează tot mai puternic echipa și situația financiară a clubului.

Citeste si: Președintele FC Hermannstadt, atac dur la adresa constructorului de pe ”Municipal”

Primăria Sibiu investeste peste 8 milioane de lei în reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei și reconstruirea tribunelor degradate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Oficial: Lucrările de pe ”Municipal” NU se încheie la termen (VIDEO) […]