Relocarea pacienților de la Neuro în containere modulare, estimată la 2,5 mil.lei

Știri de Sibiu, 10.10.2018

Costurile necesare relocării pacienților Secției de Chirurgie Plastică și Secției de Endocrinologie într-o construcție nouă ce urmează să fie amenajată din containere modulare în curtea Spitalului Județean Sibiu ajung la aproximativ 2,5 milioane lei, potrivit estimării Consiliului Județean (CJ) Sibiu.

Bolnavii și cabinetele medicale din cadrul Clinicii de Neurologie de pe strada Cetății  se vor  muta din cauza lucrărilor de reabilitare. Relocarea se va face în containere modulare ce vor fi amplasate în curtea Spitalului Județean, proiect pentru care Consiliul Județean (CJ) Sibiu a prevăzut suma de aproximatic 2,5 milioane de lei.

Bugetul estimativ prevăzut pentru relocarea secțiilor de Chirurgie Plastică și Endocrinologie este de 2.500.000 lei. Relocare va fi influențată de derularea pocedurile de achiziție organizate”, a precizat pentru StirideSibiu.ro Camelia Proca, purtător de cuvânt al CJ Sibiu.

Spitalul Clinic Județean Sibiu a lansat deja spre validare pentru SICAP documentatia pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar proiectului ”Amplasare provizorie și ireversibilă construcții modulare”, în valoare de 53. 000 lei, spune Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Județeanului.

După întocmirea SF, se va trece la o nouă licitație pentru realizarea proiectului tehic și achizitia containerelor sau închirierea acestora.

Clinica de Neurologie din Sibiu dispune de peste 100 de paturi și reunește secțiile de Neurologie, Chirurgie Plastică, Endocrinologie și ATI.Contractul de reabilitare a clădirii, în valoare de 9.824.432,32 lei fără TVA, a fost atribuit de Consiliul Județean Sibiu firmelor SC Construcții SA și SC Sfera Con SRL, lucrările urmând să înceapă în 2018.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.