Câinele-pompier Leban, declarat cel mai bun căutător și salvator

Știri de Sibiu, 11.10.2018

Câinele de căutare Leban și coechipierul său plt.adj.șef Andrei Constantin din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au obținut locul I la “Campionatul de dresaj al câinilor de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne”, la categoria ”Câini de căutare-salvare în mediu urban”.

Leban a demonstrat anul acesta că este cel mai priceput câine de căutare, după ce anii precedenți a ocupat locul al II-lea.

”Dincolo de performanță, pentru noi, pompierii de la ISU Sibiu, Leban este un suflet și un adevărat camarad, care ne-a umplut inima de mândrie și încântare. Chiar dacă vârsta și starea lui de sănătate ne anunță faptul că se apropie momentul retragerii din activitate, nu-l vom uita și-i vom purta aceeași grijă, bucurându-ne atât cât este posibil de compania lui”, spune Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

De zece ani,  Leban se antrenează alături de pompierii sibieni, participă la intervenții și la acțiuni de căutare în cazul persoanelor dispărute. Este îngrijit și însoțit în permanență de partenerul său, plt.adj.șef Andrei Constantin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.