Directorul Spitalului Județean Sibiu: Fondul de salarii a ajuns la 80%. Nu vor fi bani de medicamente!

Știri de Sibiu, 18.10.2018

Perspectivă îngrijorătoare pentru pacienții și medicii sibieni. Spitalul Județean Sibiu a ajuns să aloce aproximativ 80% din bugetul total pentru plata salariilor angajaților, după majorarea veniturilor personalului medical, situația fiind ”echilibrată” din punct de vedere financiar doar până la finalul anului, potrivit managerului Cornel Benchea. În opinia sa, în cazul în care nu se vor face compensările promise de Guvern, se va ajunge la lipsa banilor pentru medicamente și materiale, în perspectivă.

”Nu suntem în blocaj financiar. Suntem în situație echilibrată în momentul de față. (…) Cum va fi pana la sfârșitul anului, chiar nu as putea sa spun. Nu putem spune ca nu avem resurse să  cumpăram medicamente sau materiale sanitare. Deocamdata suntem echilibrați.(…)Dar , ținând cont de tot ce s-a întâmplat cu majorările de salarii, s-ar putea să ajungem către sfârșitul anului în situația de a cere sprijin de la Consiliul Județean, poate. Să vedem. Deocamdată, anul acesta sunt în regulă, dar cheltuielile cu salariile au ajuns la 80% din total cheltuieli, ceea ce este foarte mult. Nu mai rămân bani suficienți pentru materiale, pentru medicamente. Asta va fi de perspectivă. Dacă toate vor fi compensate, cum s-a spus, nu vor fi probleme”, a declarat Benchea în conferință de presă, întrebat fiind care este situația financiara a spitalului.

Potrivit managerului, după majorarea salariilor, la Județean s-a optit plecarea medicilor si a asistentelor către privat sau în afara țării, acum fiind deja concurență mare pentru un post laSpitalul  Județean.

”De când s-au majorat salariile, nu mai sunt cereri de plecare ca înainte.(…) De când s-au majorat salariile mai mut se vine în spital. (…) Avem tot timpul concurență. La ultimul concurs am avut aproape 10 pe loc la asistente”, a mai adaugat Benchea.

Anul acesta s-au facut zeci de angajari în spital, ultima selectie fiind organizată in luna octombrie, pentru asistente.

Citeste si: Spitalul Județean Sibiu face noi angajări. Cele mai multe posturi sunt de asistent!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.