TRANSformarea transportului public din Sibiu: microbuze electrice pentru centrul istoric

Știri de Sibiu, 31.10.2018

Municipalitatea intenționează să folosească microbuze electrice pentru transportul în comun în centrul istoric al Sibiului, pe un o linie nouă al cărei traseu va fi anunțat anul viitor. Primarul Astrid Fodor a declarat pentru ȘtirideSibiu că pentru această achiziție Primăria va accesa fonduri europene în valoare de aproximativ două milioane de Euro.

“Anul acesta vom depune un proiect prin care dorim să obținem finanțare pentru cinci microbuze electrice și un altul pentru achiziția a 40 de autobuze ecologice. În plus, avem un parteneriat încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru cumpărarea a nouă autobuze electrice și avem o procedură – din păcate mult întârziată de contestații repetate – pentru achiziția altor 10 autobuze EURO 6”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Mijloacele de transport electrice și ecologice se vor alătura cel mai târziu în 2020 celor 55 de autobuze EURO 6 care, începând de săptămânile viitoare, intră pe trasee.

Este vorba despre modelele ISUZU si MENARINIBUS, produse de Anadolu Isuzu si Karsan Otomotiv din Turcia. Cele două modele, unul articulat de 147 locuri și celălalt simplu, de 95 de locuri, se încadrează în cea mai bună normă de poluare din acest moment – EURO 6. De asemenea, cele două modele sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WIFI, cu sisteme audio și video. Ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale.

Aceste autobuze vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30, în Piața Mare a Sibiului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.