Transfăgărășanul, închis pentru următoarele opt luni

Știri de Sibiu, 31.10.2018

Circulația mașinilor pe DN7C Transfăgărășan, drumul montan care face legătura între Sibiu și Argeș prin Munții Făgăraș, se închide miercuri seara, restricția fiind valabilă pentru următoarele opt luni.

”Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei începând cu 1 noiembrie 2018. Având în vedere că pe DN7C nu este permis traficul pe timpul nopții, restricția se va impune de miercuri seara, începând cu ora 21.00.”, a precizat pentru StirideSibiu Robert Elekes, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Măsura vizează o porțiune de 27 kilometri din DN7 C, unde șoşeaua ajunge la peste de 2000 metri altitudine, în zona la Bâlea Lac.

In zonă vor fi montate semibariere și indicatoare care avertizează șoferii asupra faptului ca accesul cu mașina este interzis pe perioada iernii din cauza pericolului de avalanşe și căderi de stânci.

În sezonul rece, începând cu data de 1 noiembrie, accesul de la Cabana Bâlea Cascadă la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Circulația pe Transfăgărășan se va redeschide în 1 iulie 2019.

Iarna s-a instalat pe Transfăgărășan încă din luna octombrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.