Asta știu eu despre satul meu, expoziție de fotografie realizată de copii

Știri de Sibiu, 07.11.2018

Copiii din trei localități sibiene expun fotografii realizate în cadrul proiectului ”Asta știu eu despre satul meu” inițiat de Muzeul Astra din Sibiu, în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național.

Vernisarea expoziției va avea loc concomitent în cele trei localități implicate în proiect, Nou Român, Valea Viilor și Copșa Mare, în data de 9 noiembrie, și reunește cele mai reprezentative fotografii.

Expoziția se dorește o poveste în imagini despre lucrurile valoroase pe care le-au descoperit copiii în satele din județul Sibiu.

”Proiectul a fost unul de conștientizare, în rândul elevilor, a valorilor culturale locale și a urmărit formarea de comportamente și atitudini pozitive față de valorile traditionale. Sub îndrumarea specialiștilor Muzeului ASTRA, copiii au devenit mici muzeografi: au fotografiat locurile cele mai importante din satul lor, au luat interviuri meșterilor, preotului, primarului, învățătoarei și au identificat resursele locale (culturale și naturale). În cadrul atelierului de storytelling au devenit protagoniști de poveste prin animarea unor diafilme, iar jocul de rol i-a transpus în lumea meșteșugurilor sau ocupațiilor tradiționale, oferindu-le șansa de a înțelege patrimoniul local ca pe o sursă de dezvoltare economică. Toate acestea pentru ca acum, la final de proiect, ei să poată spune cu mândrie: Asta știu eu despre satul meu”, precizează Muzeul Astra.

Proiectul s-a desfășurat în perioada iulie – noiembrie și a beneficiat de co-finanțare în valoare de 61 mii lei din partea Administrației Fondului Cultural Național.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.