ISU Sibiu, exercițiu de anvergură în caz de incendiu la Aeroportul Sibiu

Știri de Sibiu, 08.11.2018

Zeci de pompieri și forțe de intervenție au fost mobilizate joi pe Aeroportul Internațional Sibiu în cazul unei simulări de incendiul produs la o aeronavă în timpul aterizării pe pista. Pasagerii și persoanele aflate în zona AIS sunt sfătuite să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor de ordine, având în vedere că traficul în zonă ar putea fi afectat transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

Exercițiul ISU, destinat antrenării echipelor de intervenție, este programat să înceapă joi, 8 noiembrie, la ra 11:00, când se va declanșa alerta la aeroport , urmare a producerii unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu la o aeronavă în zbor, situaţie ce poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri.

Potrivit scenariului, din cauza fumului care se va degaja în urma incendiului, traficul rutier ar putea fi afectat pe o porțiune din DN1, șoseaua Alba Iulia.

Recomandăm cetățenilor care tranzitează zona aeroportului să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă și adaptare a vitezei la condițiile de trafic”, a declarat Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Alături de ISU Sibiu, care intervine cu forţe şi mijloace aparţinând subunităţilor din județ, mai intervin Poliția, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Direcția Județeană de Informații Sibiu, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport SIBIU, Spitalul Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.