Circumstanțele incendiului de la Județean, clarificate. Măsuri impuse!

Știri de Sibiu, 08.11.2018

Incendiul produs sâmbătă seara în subsolul Secției de Urologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost cauzat de utilizarea unui prelungitor defect, unitatea sanitară fiind sancționată cu avertisment de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

”Urmare a cercetărilor efectuate de către reprezentanții SCJU Sibiu și reprezentanții ISU Sibiu, s-a constatat că incendiul din data de 3 noiembrie dintr-o încăpere situată la subsolul corpului de clădire Urologie a fost cauzat de exploatarea unei instalații electrice cu defecțiuni și improvizații – prelungitor conectat la priză. S-a constat totodată că a fost vorba de mai mult fum decât flacără, au ars mocnit componente de plastic ale unor scule electrice (bormașină, flex)”,a declarat pentru StirideSibiu.ro  Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

Potrivit aceleiași surse, Județeanul a fost sancționat cu avertisment, în urma controlului efectuat de specialiștii ISU Sibiu, fiind dispuse măsuri de prevenire.

Astfel, pentru a preîntâmpina situații similare, se vor face instructaje pentru angajați ”privind prevenirea incendiilor și măsurile specifice pentru sezonul rece” și verificari cu privire la respectarea de către personalul spitalului a normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Pompierii sibieni au intervenit de două ori în ultimele două săptămâni la Spitalul Județean Sibiu.

Primul incident a fost cauzat de tigări nestinse în subsolul Unității de Primiri Urgențe, urmat la o saptamana, de incendiul din subsolul Secției de Urologie. Pentru siguranță, pacienții și personalul de la etajul I al Secției de Urologie s-au autoevacuat, nefiind înregistrate victime.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.