Razii în magazine și târguri pentru combaterea comerțului ilegal cu artificii

Știri de Sibiu, 04.12.2018

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu avertizează că folosirea și comercializarea artificiilor  fara autorizație constituie infracțiune și se sancținonează. Pentru prevenirea comerțului ilegal și producerea de incidente, polițiștii din Sibiu fac controale până în luna ianuarie a anului viitor, în cadrul acțiunii ”Foc de artificii”.

Polițiștii de la Arme și Muniții pregătesc razii în zona complexelor comerciale, a piețelor și târgurilor din județ pentru monitorizarea legalității comerțului cu artificii.

”Deşi majoritatea societăţilor comerciale respectă prevederile legale în domeniu, experiența anilor anteriori a demonstrat faptul că există şi societăţi sau persoane fizice care eludează legea, comercializând către populaţie şi terţi intermediari, articole pirotehnice interzise publicului larg, dar și viceversa, persoane fizice care achiziționează articole pirotehnice despre care au cunoștință că sunt interzise publicului larg”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Drept urmare, în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut, au fost întocmite 18 dosare penale pentru nerespectarea legii privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate un număr de 26 persoane. De asemenea, s-au retras 3 autorizații pentru deținere, transport și comercializare articole pirotehnice din categoria F1 și s-au confiscat 874,6 kg articole pirotehnice din categoria celor interzise la comercializare publicului larg.

Potrivit evidențelor oficiale, la nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate în prezent 14 persoane juridice pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice – 4 în Sibiu, 6 în Mediaş, 1 în Ocna Sibiului, 1 Avrig şi 2 în Șelimbăr, niciunul nefiind autorizate pentru import sau depozite de articole pirotehnice.

Normele de folosire a articolelor pirotehnice și sancțiunile sunt prevazute in legea Legii 126/1995R .
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.