SANITAS: Instanța, singura cale pentru redobândire sporurilor la Pediatrie

Știri de Sibiu, 05.12.2018

Uniunea Sindicală Sanitas continuă demersurile de obținere a sporurilor pentru condiții periculoase angajaților Secției de Boli Contagioase și celor de la Laboratorul Spitalului de Pediatrie Sibiu. În urma protestelor din luna noiembrie, Uniunea Sindicală Sanitas a intentat două procese Spitalului de Pediatrie din Sibiu pentru nerespectarea legii.

Citeste si: Dr. Banciu: Solicitarea sporurilor pentru bolnavii HIV-SIDA nu este fundamentată

” Mergem în instanță, încercăm singura variantă pe care o avem. Este singura cale pentru redobândirea sporurilor. Sunt două procese deschise , atât pentru angajații de la Boli Contagioase, cât și pentru cei care lucrează în Laboratorul Spitalului de Pediatrie și care au aceeași problemă. Cerem respectarea legii, respectiv a OUG 153/2018 cu privire la aplicarea sporurilor pentru condiții periculoase angajaților”, a declarat Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.

Potrivit acestuia, protestele nu au fost sistate, însă șansele de reușită prin aceste demersuri sunt slabe.

”Vom continua dialogul cu Prefectura Sibiu, insă luna decembrie este una improprie pentru astfel de acțiuni”, a mai spus Pirnoiu.

Angajații Spitalului de Pediatrie din Sibiu continuă lupta în instanță pentru drepturile salariale având în vedere că unitatea sanitară nu și-a schimbat abordarea urmare a protestului din luna noiembrie.

Greva angajaților din Secția de Boli Contagioase a Spitalului de Pediatrie Sibiu a fost catalogată de Stelian Banciu, managerul spitalului, ca nefiind ”fundamentată”.

Citeste si: Noi proteste la Pediatrie pentru angajații care lucrează cu copiii HIV-SIDA din Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.