Trif:Adunarea Generală a CE pentru Turism va avea loc la Sibiu

Știri de Sibiu, 05.12.2018

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat miercuri, în urma întrevederii cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, la Bruxelles, că Sibiul ”va fi polul turismului european în 2019”, când va găzdui Adunarea Generală a CE pentru Turism.

Cei doi au perfectat detaliile organizării Adunării Generale a Comisiei Europene pentru ETC la care vor participa reprezentanți ai autorităților responsabile de turism din peste 30 de țări.

“Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primită cu toată deschiderea de către domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcantă în contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România. Această conferință va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor făcute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta România ca importantă destinație turistică în Europa și în întreaga lume”, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit unui comunicat al PSD Sibiu, ministrul Bogdan Trif a stabilit și un parteneriat ”informal privind promovarea României ca destinație turistică pe platformele de comunicare ale Comisiei Europene pentru Turism”.

Ministrul Turismului face parte din delegația Guvernului României care participă la Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene organizată la Bruxelles cu ocazia pregătirilor pentru preluarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.