CJ Sibiu: Donații și promisiuni pentru echipa ”Goga”, pentru deplasarea la NASA

Știri de Sibiu, 09.01.2019

Elevii care reprezintă Colegiul Național “Octavian Goga” la competiția Zero Robotics High School Tournament din SUA și-au continuat miercuri după-amiaza misiunea de strângere de fonduri la Consiliul Județean Sibiu, unde au transmis dorința de-a fi susținuți financiar pentru participarea la finala competiției NASA ce va avea loc în data de 28 ianuarie. În urma mesajului lansat de copii, conducerea CJ Sibiu a anunțat că va putea să le ofere un sprijin financiar doar la întoarcerea în țară, ca ”premiere”, iar consilierul județean Cătălin Stanciu s-a oferit să le doneze indemnizația din luna decembrie, cu speranța că și alți colegi îl vor urma.

Citeste si: Primaria Sibiu finanțează și echipa ”Goga” calificata în finala NASA

Cu deschidere , dar constrânși de lege

La scurt timp după ce au primit vestea ajutorului de 41 mii lei de la Primăria Sibiu, membrii echipei ”Valak” au participat la ședința extraordinară a CJ Sibiu, unde li s-a oferit ocazia să vorbească despre nevoia lor de susținere.

Reprezentăm Colegiul Național ”Octavin Goga” la Zero Robotics, una din cele mai importante competiții de robotică. Noi ne-am calificat în faza finală a acestei competiții, adică codul scris și realizat de noi urmează să fie testat pe Stația Spațială Internațională.(…) Am avea nevoie de un sprijin financiar. Deja am primit de la Primaria Sibiu suma de 41 mii lei, dorim să le mulțumim, și mai avem nevie de bani pentru cazare. Noi avem asigurat drumul în acest moment. Ne mai trebuie aproximativ 10 mii de dolari. (…) Dorim să mulțumim administrației locale și județene. Noi suntem onorați să reprezentăm județul și Municipiul Sibiu la această competiție”, a transmis Radu Căpriță în numele colegilor de echipă.

In urma analizării cererii depusă de elevi, finanțiștii din cadrul CJ Sibiu au stabilit că, potrivit legii, susținerea financiară a elevilor poate fi doar ulterioar participarii ”cu condiția obținerii unor distincții”.

”Noi avem atribuții speciale pe învățămantul special, învățământul de masa este în sarcina Primăriei.(…) Însa, în situații de exceptie, elevii si profesorii care au distincții la concursuri pot să fie premiați. Asta înseamnă ca în următoarea ședință să aprob[m un regulament prin care să stabilim pașii pe care trebuie sa îi parcurgem pentru a putea acorda premii copiilor. Sunt convinsă ca vom g[si deschidere, iar cand se vor intoarce cu diploma obținuta, să le putem acorda un premiu pentru performanța obținuta ”, a declarat Daniela Cimpean, președinta CJ Sibiu.

Indemnizație donată după ședința CJ Sibiu

Prezenta elevilor la ședința CJ Sibiu a atras atenția consilierilor județeni, unii dintre ei interesați să le dea o mână de ajutor având în vedere timpul scurt pe care îl mai au la dispoziție ca să stranga diferența de bani necesara.

Cătălin Stanciu, liderul grupului PSD din cadrul CJ Sibiu, s-a oferit să îi ajute cu indemnizația de consilier județean pe care o va primi la jumătatea acestei luni.

”Eu le donez indemnizația mea pe luna decembrie. Știu ca 1000 RON este o suma infima, comparativ cu ceea ce le trebuie, dar sper sa devina o provocare și pentru ceilalți colegi”, a spus consilierul.

Echipa Valak este a doua echipa data de Sibiu în finala competiției NASA.

Grupul este format din elevi de clasa a XII-a, profilul matematica-informatica, de la Colegiul Național “Gheorghe Lazar” și din Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu- Palagniuc Victor, Paltineanu Rareș, Ghișe Mihai, Cataramă Radu, Mihăilă Gabriel, Căpriță Radu, Avram Eric și Mareș Sabin.

În cazul în care vor face rost de banii necesari deolasarii și cazarii, elevii vor preca din țară după 20 ianuarie, finala urmand sa se desfasoare in data de 28 ianuarie, la NASA.

Persoanele sau firmele care vor să le vină în ajutor tinerilor ce pot participa la competiţia NASA sunt rugati să trimită un email pe adresa: valakteam1@gmail.com.”, transmit membrii echipei.

Se pot face donații în următoarele conturi:

RO57RZBR0000060014574102 – Asociatia “Prietenii Colegiului Octavian Goga” Sibiu , reprezentat de Nemes Delia (cont RON)

RO64BTRLEURCRT0285746801 – CONT EUR
RO68BTRLUSDCRT0285746801 – CONT USD

Conturile în dolari euro sunt deschise pe numele Ghise Nicolae-Mihai, cu SWIFT-ul BTRLRO22.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: CJ Sibiu: Donații și promisiuni pentru echipa ”Goga”, pentru deplasarea la NASA […]