Neagu: Debutul Președenției Consiliului UE se face cu stângul; Fără BUGET pentru 2019

Știri de Sibiu, 09.01.2019

Deputatul PNL Nicolae Neagu afirmă că debutul României la Președenția Consiliului UE este „cu stângul” având în vedere că țara noastră, care va prezida “Consiliul de Miniștrii” al celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene, nu are încă Bugetul de stat aprobat pentru anul 2019.

”Debutul Președenției Consiliului UE este însă, din păcate, cu stângul!Am intrat în 2019 fără Bugetul de STAT și fără Bugetul Asigurărilor sociale de STAT (pensii), deși trebuia ca până la data de 15 noiembrie 2018, Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE, să-l prezinte, să-l dezbată și să-l voteze! Nu avem încă Bugetul de Stat pe anul 2019 dar avem O.U.G. 114 -taxă pe lăcomie – Ordonanța de urgență emisă de Guvernul Dăncilă la sfârșitul anului trecut!În dispreț maxim față de legea responsabilității fiscal-bugetare, față de mediul bancar și cel de afaceri, în “foamea” nebună după bani, tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici au produs trăznaia care a bulversat piața bancară, companiile energetice și cele de telecomunicații în principal!”, spune deputatul liberal în declarația politică susținută miercuri, 9 ianuarie.

Neagu este de părere că actualul Guvern PSD-ALDE va prezenta un buget ”nerealist”, cel mai probabil la sfârșitul lunii ianuarie , situație care va afecta credibilitatea România pe durata Președenția Consiliului UE.

”Din păcate, aceasta este credibilitatea pe care o are Guvernul Dăncilă și fiecare ministru în parte al celui mai slab guvern din istoria modernă a României!Cu această credibilitate va conduce România, Președenția Consiliului UE!De aici, îngrijorarea unor înalți emisari europeni și acutele critici ale celor mai mari agenții de presă din Europa!”, mai spune Nicolae Neagu.

Declarație politică

Oficial deținem Președenția Consiliului UE, dar intrăm în anul 2019 fără Bugetul de STAT aprobat!

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, timp de 6 luni, România este oficial Președinta Consiliului UE, adică pe înțelesul tuturor va prezida “Consiliul de Miniștrii” al celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene.
Oportunitate și provocare în același timp!
Bugetul Uniunii Europene, cadrul financiar multianual pentru perioada 2020-2027, Brexitul, migrația, politicile de coeziune ale UE, politica agricolă comună, politica energetică europeană sunt cele mai importante procese pe care România în calitatea sa de Președintă a Consiliului UE trebuie să le medieze!
Succesul Președenției stă însă în credibilitatea celor care conduc și mediază aceste procese!
Adică, Guvernul Dăncilă, Primul Ministru și fiecare ministru în parte! Cât de credibilă este dna Prim-Ministru Viorica Vasilica Dăncilă? Dar fiecare ministru al cabinetului guvernului PSD-ALDE, care va trebui să conducă și să medieze sectorial agenda ministerelor de resort ale țărilor membre ale UE?
Vor reuși să obțină mai mulți bani pentru România, să scăpăm de MCV și să intrăm în spațiul Schengen?
Câteva întrebări legitime care vor marca succesul sau insuccesul acestei Președenții!
Debutul Președenției Consiliului UE este însă, din păcate, cu stângul!
Am intrat în 2019 fără Bugetul de STAT și fără Bugetul Asigurărilor sociale de STAT (pensii), deși trebuia ca până la data de 15 noiembrie 2018, Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE, să-l prezinte, să-l dezbată și să-l voteze!
Nu avem încă Bugetul de Stat pe anul 2019 dar avem O.U.G. 114 -taxă pe lăcomie – Ordonanța de urgență emisă de Guvernul Dăncilă la sfârșitul anului trecut!
În dispreț maxim față de legea responsabilității fiscal-bugetare, față de mediul bancar și cel de afaceri, în “foamea” nebună după bani, tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici au produs trăznaia care a bulversat piața bancară, companiile energetice și cele de telecomunicații în principal!
Și am văzut cu toții primele consecințe, căci așa numitele politici împotriva multinaționalelor au afectat în primul rând capitalul românesc.
Nu ERSTE BANK a picat spectaculos la bursă, ci BANCA TRANSILVANIA, și nici OMV nu a încasat torpila prețurilor, ci ROMGAZ, acestea în primă fază căci în final costul trăznăii O.U.G. 114 îl vom plăti cu toții, noi, românii!
Fără Bugetul Asigurărilor Sociale de STAT (pensii) pe 2019 aprobat, Guvernul Dăncilă amână plata pensiilor. Pensionarii trebuie să aștepte, ei nu pot manifesta pe ger!
Cât despre mărirea pensiilor, poate că mai încolo, prin septembrie!
În schimb Ministerul Finanțelor Publice condus de Teodorovici angajează împrumuturi de 3,2 miliarde de lei pentru luna ianuarie probabil pentru finanțarea deficitului bugetar!
Cum altfel să închidă exercițiul bugetar pe 2018, în limita deficitului de 2,92%, dacă nu din “pix”!
Și probabil tot din “pix” vor cosmetiza Bugetul de STAT pe 2019, căci Comisia Națională de Prognoză, aflată în curtea guvernului ne-a comunicat că “vede” o creștere economică de peste 5% în 2019, ceea ce este absolut fantezist, dacă ar vedea lucrurile prin perspectiva minimilor istorice la care au ajuns vreodată investițiile publice, scăderea investițiilor directe private, absorbția mediocră a fondurilor europene și continuarea depopulării pieței muncii!
Probabil pe la sfârșitul lunii ianuarie ni se va prezenta Bugetul de STAT pe 2019 când probabil din același “pix” Teodorovici – Vâlcov, guvernul Dăncilă- Dragnea ne va prezenta victorios un buget nerealist ca și cel din 2018, cu o creștere economică de 5,5% și un deficit sub 3%, urmată din nou de sute de modificări ale codului fiscal, cum posibil să fie și taxa de 2,5% per salariat de la firmele private, căci firmele și companiile românești trebuie să suporte nepriceperea guvernanților!
Și așa ne putem aștepta ca autostrăzile, inclusiv Sibiu- Pitești și spitalele regionale tot din “pix”, pe hărți frumos colorate să ne fie prezentate!
Din păcate, aceasta este credibilitatea pe care o are Guvernul Dăncilă și fiecare ministru în parte al celui mai slab guvern din istoria modernă a României!
Cu această credibilitate va conduce România, Președenția Consiliului UE!
De aici, îngrijorarea unor înalți emisari europeni și acutele critici ale celor mai mari agenții de presă din Europa!”, deputat Nicolae Neagu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.