Barna: Mai avem nevoie de semnături în Sibiu pentru #OameniNoi

Știri de Sibiu, 09.01.2019

Președintele USR Dan Barna face un apel la sibieni să se mobilizeze pentru susținerea campaniei „Oameni noi în politică”, inițiativă ce își propune shimbarea legislației electorale și  pentru care mai este nevoie de 1700 de semnături dinjudețul  Sibiu până în data de 18 ianuarie.

”Pentru a avea o clasă politică nouă care să lupte pentru viitorul României trebuie să înlocuim penalii din funcții publice cu oameni noi, competenți și integri. Din păcate, în prezent este aproape imposibil pentru oamenii noi să candideze la alegeri și să câștige, din cauza pragurilor electorale și a baronilor locali. Pasul de care avem nevoie este schimbarea legilor electorale și cu inițiativa #OameniNoi avem o șansă reală. Fac apel la implicare către cetățenii din Sibiu să strângă minim zece semnături de la familie, prieteni, vecini și colegi. Lista pentru județul Sibiu poate fi descărcată de pe site-ul oameni-noi.ro. Am încredere că spiritul civic din Sibiu va fi învingător și de această dată așa cum am dovedit la #FărăPenali unde județul nostru a fost în topul național. Fiecare semnătură contează”, a declarat președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.

USR a strâns pana acum 104 600 de semnături la nivel național, fiind necesar să se depășească pragul minim de 5000 de semnături încă în șase județe, printre care și Sibiu.
Pentru ca inițiativa #OameniNoi să ajungă în Parlament este nevoie ca 11 județe, plus Municipiul București, să depășească cinci mii de semnături.

Inițiativa #OameniNoi în politică propune: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, vot preferențial (pe liste deschise), vot liber pentru românii din afara țării, mai mulți parlamentari pentru diaspora, eliminarea pragului electoral la alegerile europarlamentare și locale, asigurarea unor alegeri corecte și reducerea numărului de semnături necesare înscrierii în alegeri.

USR recomanda celor care vor să reformeze sistemul electoral să descărce lista județului Sibiu de pe oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/.

”Semnați și strângeți cinci sau zece semnături de la familie, prieteni și colegi. Puteți să predați listele la sediul USR Sibiu (B-dul Victoriei, nr. 14)”, transmite USR Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.