Trif despre Iohannis: Președintele-sabotor trebuie să se oprească!

Știri de Sibiu, 10.01.2019

Președintele PSD Sibiu și ministrul Turismului, Bogdan Trif, îl cataloghează pe președinetele Klaus Iohannis ca fiind ”președinte-sabotor” care face un ”spectacol aberant” prin motivarea refuzului propunerilor pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării chiar în ziua preluării oficiale a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

”În timp ce Guvernul se ocupă de primirea oficialilor europeni care sosesc astăzi în România, Iohannis face un spectacol aberant motivând, după aproape două luni, de ce a refuzat propunerile de miniștri la Transporturi și la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă faptul că se joacă de-a președintele țării, Iohannis face tot ce-i stă în putere să pună România într-o lumină proastă în ochii oficialilor europeni. Ceea ce nu înțelege Werner Klaus Iohannis este că acest blocaj iresponsabil pune România în ipostaza unui stat neserios. Preluarea Președinției Consiliului UE este o oportunitate pentru România în ceea ce privește consolidarea relațiilor cu statele membre și este o ocazie ca țara noastră să demonstreze că poate fi o voce la masa deciziilor Europei”, declară Bogdan Trif.

În opinia președintelui PSD Sibiu, ”propunerile de minștri ale premierului României au fost legitime, iar Iohannis inventează motive pentru a-și justifica sabotajul invocând articole de lege fără nicio legătură cu realitatea”.

”Cerem lui Werner Klaus Iohannis să înceteze imediat aceste acțiuni defăimătoare la adresa României și să respecte Constituția țării. Miniștrii Transporturilor și Dezvoltării sunt doi pioni importanți în susținerea și soluționarea dosarelor din cadrul Presedinției Consiliului UE, așadar, acest președinte-sabotor trebuie să se oprească din a mai lucra împotriva cetățenilor acestei țări”, a mai transmis Trif.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care prezintă motivele pentru care a decis să respingă propunerea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, dar şi următoarele două nominalizări – Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.