Gong: Spectacolul Pata se reia pentru cei mici, la cererea publicului

Știri de Sibiu, 10.01.2019

Copiii de un an refac programul Teatrului „Gong”. Conducerea teatrului din Sibiu a decis suplimentarea numărului de reprezentații din acest weekend, la cererea publicului, având în vedere succesul piesei ”Pata”, reprezentație sensorială dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani.

După ce toate reprezentațiile cu spectacolul „Der Fleck/ Pata” în regia Letei Popescu au fost epuizate în primele zile ale anului, organizatorii au decis suplimentarea programului cu încă o reprezentație pentru data de sâmbătă, 12 ianuarie, ora 11:00.

Astfel, actorii de la Secția Germană a Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu vor prezenta acest spectacol de șase ori:  sâmbătă, 12 ianuarie, de la orele 11:00 și 18:00;  duminică, 13 ianuarie, de la ora 10:00;  marți, 15 ianuarie, ora 10:00;  miercuri, 16 ianuarie, ora 10:00,  joi, 17 ianuarie, ora 10:00.

Spectacolul scris și regizat de Leta Popescu are la bază povestea unei pete care e supusă unor analize de laborator. Lumea devine astfel una microscopică, în care întâlnim o gumă de mestecat uriașă sau o varietate de scame jucăușe. Pentru cei mai mici dintre spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani, spectacolul este unul senzorial, cu imagini multiple și personaje cu care se poate interacționa fără frică. Pentru părinți, „Der Fleck/ Pata” este un îndemn la liniștea cu care putem privi problemele pe care le avem. Prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română pentru părinți, spectacolul are o durată de aproximativ 35 de minute și îi reunește pe scenă pe actorii Hansel Andrei, Mara Căruțașu, Angela Páskuy, Claudia Stühler și Jenő Major.

Spectacolul este construit în decorul și costumele create de Oana Micu, pe muzica compozitorului Marius Popa și mișcare scenică de Farid Fairuz. Traducerea și adaptarea textului în limba germană a fost asigurată de Beatrice Ungar.

Accesul publicului la oricare din spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Prețul unui bilet la oricare din spectacole este 9 lei, tarif unic.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.