Barna: Discursul lui Tusk, o sinteză emoționantă a ceea ce înseamnă România în UE

Știri de Sibiu, 11.01.2019

Președintele USR Dan Barna consideră discursul în limba română rostit joi seara de Președintele Consiliului European, Donald Tusk, la Ateneul Român, cu ocazia lansării Președinției României a Consiliului UE,  ”o sinteză emoționantă a ceea ce înseamnă România în UE” și cel mai adecvat mesaj al serii.

Barba a lansat un mesaj pe Facebook în care îndeamnă românii să asculte declarația impresionantă susținută de polonezul Donald Tusk, în care se găsește ”fermitate, considerație, eleganță și respect”.

”Discursul lui Donald Tusk, președintele Consiliului European, într-o remarcabilă limbă română, este o sinteză emoționantă a ceea ce înseamnă România în Uniunea Europeană și ceea ce înseamnă calitatea de membru a acestei familii.Pentru mine a fost cel mai adecvat discurs al serii, din care fiecare putem să găsim argumentele, energia și inspirația pentru a continua lupta de a rămâne români europeni.Sunt 5 minute jumate. Ascultați-le. Merită. Găsiți în ele fermitate, considerație, eleganță și respect” scrie Barna.

Mesajul este însoțit de discursul lui Donald Tusk devenit în scurt timp viral în România.

Ceremonia de lansare a Președinției României a Consiliului UE a avut loc joi seara la Ateneul Român.

Citeste si: Donald Tusk, discurs în limba română la Ateneu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.