Maratonul Internațional Sibiu 2019 dă startul pentru noi proiecte

Știri de Sibiu, 12.01.2019

Cel mai important eveniment sportiv cu strângere de fonduri dedicat cauzelor comunității locale sibiene a lansat o nouă sesiune de selecție a proiectelor. În cadrul celei de-a opta ediții vor fi încurajate proiectele cu ”elementele inovative”, urmând să fie susținute 26 de cauze locale și una națională.

Potrivit unui comunicat al Fundației Comunitare Sibiu, înscrierile se pot face până în data de 11 februarie 2019, fiind acceptata atât proiecte de la echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de la organizații non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

”În cadrul maratonului din 2019 sunt încurajate proiectele ce conțin elementele inovative, originale, pe care le aduc în modul în care abordează și soluționează probleme din comunitate. Inovația poate să vină din noutatea ideii propuse, a modului de implementare sau abordarea unui domeniu neașteptat”, se precizează în comunicat.

În urma evaluării, vot intra în cursă 26 de proiecte – 10 stabilite prin vot public și 15 de către un juriu independent, la care Fundația Comunitară Sibiu va propune o cauză națională.

În 2018, Maratonul Internațional Sibiu a adus la start aproape 4.000 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de 5.770 de donatori.

În urma implicării alergătorilor, s-au strâns 592.492 lei, fonduri cu care s-au finanțat 25 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.