ANM: Ninsori și viscol pentru Sibiu în următoarele zile

Știri de Sibiu, 13.01.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică informare meteo de ninsori și vânt pentru zonele montane valabila de duminică pana marți, urmată de Cod Galben de viscol în noaptea de luni spre marți.

Informarea de precipitații și intensificări ale vântului este valabila pentru județul Sibiu ăn perioada 13 ianuarie, ora 15.00 – 15 ianuarie, ora 08.

”În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde întreaga regiune, fiind predominant sub formă de ninsoare, iar în zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul regiunii, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local vântul va sufla în general cu viteze de 45…55 km/h. Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul regiunii”, anunță ANM.

Luni, la ora 02.00, intra in vigoare Codul Galben de viscol, valabil pana marti la ora 14.00.

”În zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, precizează ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.