Se cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după omorul din Mediaș

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Asociația VedemJust, fondată de judecătorul Cristi Danileț, lansează un avertisment public că România ”a devenit o țară nesigură” din cauza eliberării infractorilor periculoși și cere într-un apel postat pe Facebook abrogarea Legii recursului compensatoriu, urmare a omorului de sâmbătă noapte comis de un recidivist eliberat recent din pușcărie.

Citeste si: Tânăr omorât în Mediaș după o ceartă în club. Suspectul, recent eliberat!

”România a devenit o țară nesigură, căci infractori periculoși sunt în libertate. VeDemJust solicită Parlamentului României inițierea procedurilor pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu nr. 169/2017! Asociația Voci pentru Democrație și Justiție atrage atenția asupra creșterii numărului de infracțiuni cu violență în România, majoritatea comise de recidiviști eliberați din penitenciare mai devreme decât perioada stabilită prin hotărârile de condamnare.Astfel, doar în ultima lună opinia publică a fost oripilată de înregistrări video privind o tânără din Alba Iulia care a fost atacată într-o scară de bloc, o adolescentă de 15 ani din Constanța care a fost tâlhărită pe stradă, o barmaniță din Timișoara care a fost jefuită după ce a fost bătută cu cruzime de un bărbat, un interlop din Iași care violat o tânără de 17 ani racolată într-un club, un tânăr care a fost omorât sâmbătă seara la Mediaș de un bărbat condamnat anterior pentru omor”, se atrage atenția în mesajul postat pe Facebook de VeDemJust.

Asociația VedemJust cere ”reacția adecvată a oamenilor legii”, având în vedere că ”siguranța cetățenilor este în pericol”: ”Parlamentul trebuie să adopte legi care să protejeze oamenii nevinovați; Poliția trebuie să reacționeze imediat pentru prinderea răufăcătorilor; Parchetul trebuie să administreze rapid probele; Justiția trebuie să sancționeze foarte aspru infractorii care pun în pericol siguranța și viața cetățenilor”.

Citeste si: Omorul din Mediaș, devenit armă politică virală pe internet

Un tanar în varsta de 25 de ani a fost omorât cu mai multe lovituri de cuțit sambata noapte in Medias, județul Sibiu, principalul suspect fiind un barbat recent eliberat în baza recursului compensatoriu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Se cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după omorul din Mediaș […]

  2. […] Citeste si: Se cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după omorul din Mediaș […]