Suspecții în cazul omorului din Mediaș, prezentați pentru arestare

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Cei trei bărbați reținuți în cazul omorului din Mediaș de sâmbătă noapte, dintre care doi eliberați în baza Legii recursului compensatoriu, urmează să fie prezentați luni instanței de judecată cu propunere de arestare, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Un barbat de 25 de ani din Medias a fost omorât cu 11 lovituri de cuțit aplicate în plină stradă, în urma unui scandal izbucnit între două grupări într-un club din Mediaș.

Citeste si: Tânăr omorât în Mediaș după o ceartă în club. Suspectul, recent eliberat!

În cauză au fost reținuți trei bărbați, printre care și principalul suspect.

”Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 13.01.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I., A.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile”, a declarat Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au stabilit că toți cei suspecți sunt rediciviști, dintre care doi eliberați în baza Legii recursului compensatoriu.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 0040, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I.( în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş”, se arata in comunicatul emis de Parchet.

După ce gasca agresorilor a intrat cu un cuțit în clubul din Mediaș unde a lansat amenințări, victima, un tanar de 25 de ani din Mediaș, a încercat să fugă, insă a fost prinsă și atacată cu cuțitul în stradă.

Moartea a fost una violenta, victima suferind 11 lovituri de cuțit.

”Moartea victimei F.M.A. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului”, mai precizează procurorii sibieni.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Sibiu, în colaborare cu polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu.

Cazul a starnit reactii publice numeroase , membrii societății civile cerand abrogarea Legii recursului Compensatoriu care permite eliberarea infractorilor periculosi.

Citeste si: Se cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după omorul din Mediaș
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Suspecții în cazul omorului din Mediaș, prezentați pentru arestare […]

  2. […] Citeste si: Suspecții în cazul omorului din Mediaș, prezentați pentru arestare […]