Turcan: Deținuții cu fapte de violență să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan afirmă că se impune ”de urgență” ca deținuții cu fapte de violență să nu mai beneficieze de prevederile Legii recursului comoensatoriu, reacție la omorul comis sâmbătă noapte în Mediaș în care sunt implicați trei recidiviști, dintre care doi eliberați recent.

Citeste si: Suspecții în cazul omorului din Mediaș, prezentați pentru arestare

”Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă.PNL a venit cu soluții concrete la problemele din sistem și anume, încă din 2017, a susținut alocarea de bani pentru investiții în penitenciare, pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, pentru creșterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probațiune, pentru brățările electronice (…) Se impune de urgență ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu.”, scrie Turcan pe Facebook.

În opinia sa, omorul de Mediaș ”arată din nou natura profund infracțională și anti-națională a guvernării PSD-ALDE”.

Un tanar de 25 de ani din Mediaș a fost ucis sâmbătă cu 11 lovituri de cuțit în urma unui scandal izbucnit într-un club de noapte din Mediaș, județul Sibiu.

Cei trei bărbați reținuți în acest caz, dintre care doi eliberați în baza Legii recursului compensatoriu, urmează să fie prezentați luni instanței de judecată cu propunere de arestare, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cazul a starnit reactii publice numeroase , membrii societății civile cerand la randul lor abrogarea Legii recursului Compensatoriu care permite eliberarea infractorilor periculosi.

Citeste si: Se cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, după omorul din Mediaș
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.