Cărți în valoare de 8 mii lei donate bibliotecilor din județul Sibiu

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Bibliotecile publice din localitățile sibiene Avrig, Tălmaciu, Săliște, Slimnic, Nocrich, Ațel și Șura Mică care și-au completat fondul de carte cu peste 300 de volume donate de EduCab România, în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, de Ziua Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în data de 15 ianuarie este marcată ” printr-o acțiune specială de donație de carte de care beneficiază cele 7 biblioteci.

Cititorii se vor bucura de 388 de volume noi, în valoare de 8.000 lei.

”Volumele noi-nouțe, ediții 2015-2017, provin dintr-o donație pusă la dispoziție de EduCab România în urma unui acord de colaborare cu biblioteca județeană sibiană.Acțiunea se încadrează într-un program permanent de susținere și dezvoltare a rețelei de biblioteci publice în mediile rurale și urbane, atribuții de bază ale bibliotecii județene prin coordonarea metodică a bibliotecilor publice şi formarea profesională continuă a bibliotecarilor din judeţul Sibiu”, se precizează în comunicatul Bibliotecii Astra Sibiu.

Ziua Culturii Naţionale este celebrată în fiecare an pe data de 15 ianuarie şi reprezintă data naşterii poetului Mihai Eminescu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.