ANM: Ninsori, viscol și polei în următoarele zile

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni actualizare a informării meteo de vreme rea ce urmează să se instaleze în Sibiu și restul regiunilor în următoarele zile, fiind așteptate ninsori și viscol cu rafale de peste 100…120 km/h în zonele montane.

Informarea meteo de ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei este valabila de luni, ianuarie, de la ora 14.00, până miercuri seara.

”În întreaga regiune, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, pe arii restrânse vor și precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei”, informează ANM.

Codul Galben de viscol este valabil pentru zona de munte și intra în vigoare de luni, de ora 14,00, până miercuri, 16 ianuarie, la ora 20.00.

”Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Munții Apuseni, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/Temporar pe creste vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, mai precizează ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.