Protest cu vopsea roșie și cuțite aruncate pe scările Ministerului Justiției

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Omorul de la Mediaș generează proteste inedite în întreaga țară. Mai mulți membri ai asociației Evoluție în Instituție au aruncat luni pe scările de la intrarea în Ministerul Justiției vopsea roșie și cuțite în semn de protest față de valul de infracțiuni violente săvârșite în ultimele luni de condamnații eliberați anticipat în baza legii recursului compensatoriu.

Citeste si: Suspecții în cazul omorului din Mediaș, prezentați pentru arestare

Foto: Octav Ganea

”În semn de protest față de lipsa măsurilor ce ar trebui luate în urma recursului compensatoriu am aruncat o găleată de vopsea și cinci cuțite pe treptele Ministerului. Administrația Națională a Penitenciarelor a atras atenția asupra procentului de recidivă de 70% a celor eliberați din penitenciar, iar Ministerul Justiției nu a luat nici o măsură, se face că nu vede ceea ce se întâmplă”, a declarat pentru G4Media.ro Cristian Dide, fondatorul asociației.

În urma acțiunii de protest, Cristian Dide și Sandu Matei, au fost ridicați de poliție.

Opinia publică și Opoziția au reacționat  în urma tragediei de la Mediaș soldată cu moartea unui  tanar de 25 de ani înjunghiat în plină stradă după un scandal izbuncit într-un club de noaptea din oraș.
Trei persoane au fost reținute pentru omor, doi dintre suspecți fiind beneficiari ai recursului compensatoriu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.