Crește plafonul și scade valoarea ajutorului de încălzire a locuințelor

Știri de Sibiu, 14.01.2019

Persoanele care cer ajutor de încălzire a locuinței pe durata iernii trebuie să țină cont de faptul că plafonul de venituri luat în calcul la aprobare a crescut iar finanțarea a fost redusă, din luna ianuarie, potrivit unui comunicat al Primăria Sibiu.

„Începând din această lună, prin Ordonanța de Urgență nr.114/28.12.2018, a fost majorat plafonul de venituri până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței. Acesta a crescut de la 615 lei/lună/membru de familie la 750 lei/lună/membru de familie”, anunță Primăria Sibiu.

În același timp, ordonanța în cauză a generat și scăderi ale cuantumului ajutorului acordat pentru anumite categorii de beneficiari.

”Pentru familiile și persoanele singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 540,1 lei și 750 lei, cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică, se modifică de la suma de 48 lei la suma de 20 lei, iar pentru lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, de la suma de 16 lei la suma de 20 lei”, se mai precizează în comunicat.

Pentru luni de iarnă de anul trecut, Primăria Sibiu aprobat 268 cereri și declarații pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, cea mai mare parte fiind pentru încălzirea cu gaze naturale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.