Barna: Sibiul este un oraș sufocat; Este necesară Zona metropolitană

Știri de Sibiu, 19.01.2019

Președintele USR, deputatul Dan Barna, este de părere că structurarea Zonei metropolitane Sibiu este o necesitate, în contextul devoltării regionale și având în vedere că municipiul Sibiu este deja ”un oraș sufocat”.

”Sibiul este un oraș sufocat. Sibiul este un oraș care trebuie să aibă pentru administrația următoare, pe termen mai lung, un plan de extindere și dezvoltare exact în contextul de economie regională în care se plasează orașul. Din această perspectivă, evident că și structurarea Zonei metropolitane va fi o prioritate și evident că vom participa la această dezbatere și vom veni cu un punct de vedere. Este necesara”, a declarat deputatulDan Barna în conferință de presă, întrebat care este poziția USR Sibiu față de formarea Zonei metropolitane Sibiu.

Potrivit președintelui USR Sibiu, Adrian Echert, tema formării Zonei metropolitane Sibiu este una ”importantă” , care se va regăsi în ” Planul Local de Guvernare”.

In luna noiembrie, primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a lansat un apel de continuare a demersurilor necesare Zonei metropolitane Sibiu, considerată singura soluție viabilă pentru rezolvarea problemei lipsei transportului în comun cu care se confruntă șelimbărenii.

Citeste si: Insistăm pentru Zona metropolitană Sibiu; Pentru transport în comun și în Șelimbăr!

Solicitarea nu a avut însă ecou, reacția Primăriei Sibiu fiind încă în așteptare.

Drept urmare, în luna decembrie primarul Șelimbărului, după  modelul Alianței Vestului – inițiată de primarii din Oradea, Cluj, Arad și Timișoara, și a propus înființarea unei asociații de dezvoltare rurală din care să facă partea comunele din jurul Sibiului, urmare a tergiversării demersurilor de către Primăria Sibiu pentru înființarea ”Zonei Metropolitane Sibiu”.

In septembrie 2016, primarii din 16 localităţi învecinate municipiului Sibiu au căzut de acord “asupra înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu” și au semnat o declarație de intenție prin care “au subscris scopurilor inițiale ale acestei asocieri, fără a se limita la acestea pe viitor”.

Citeste si: Se conturează Zona Metropolitană Sibiu. Ce se întâmplă cu autonomia localităţilor!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.