USR Sibiu: Dragnea scapă de dosarul Referendum; Trebuie să ieșim din nou în stradă!

Știri de Sibiu, 20.01.2019

USR Sibiu îndeamnă românii să se mobilizeze pentru noi proteste, urmare a anunțului făcut de ministrul Justiției, Tudore Toader, că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri “nelegal constituite” şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

”Istoria se repetă! Ministrul Tudorel Toader tocmai a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă care, practic, va anula toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014”, scrie  pe pagina sa de Facebook a USR Sibiu.

Potrivit Uniunii, urmare a OUG pregătită de Tudorel Toader, ”Dragnea scapă de condamnarea în dosarul Referendumul”, la fel și ”toți corupții condamnați de ÎCCJ în ultimii cinci ani”.

USR Sibiu  îndeamnă la mobilizare în stradă.

”La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 Ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieșim din nou în stradă. E nevoie de mobilizare, pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere!”, mai scrie in mesajul postat duminica seara.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri “nelegal constituite” şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Citeste si: Toader anunţă OUG pentru ca cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare

La rândul sau, președintele USR, Dan Barna,  spune ca un astfel de demers este neconstituțional.

”Am preluat de câteva zile Președinția Consiliului Uniunii Europene și ceea ce face Tudorel Toader nu este decât să denigreze imaginea României la cel mai înalt nivel. Așa cum știu ei cel mai bine, NOAPTEA CA HOȚII.Acest OUG este neconstituțional, dar va produce efecte grave imediat cum intră în vigoare”, spune Ban Barna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.