Școală din Sibiu, reabilitată cu fonduri europene

Știri de Sibiu, 25.01.2019

Școala din comuna sibiană Brădeni întră în reabilitare anul acesta cu fonduri obținute prin Programul Operational Regional 2014-2020, în cadrul caruia s-a alocat peste 9,7 milioane lei pentru proiectul “Constructii scoli”, potrivit unui comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

“Supraincarcarea spatiilor scolare, ca urmare a transformarii grupei pregatitoare în “Clasa 0″ si includerea acesteia în ciclul invatamantului primar a condus, in multe cazuri, la desfasurarea activitatilor educationale in spatii neadecvate. Peste acest aspect se suprapune si dotarea relativ slaba cu echipamente moderne, banci, mese, scaune, table si multe altele. In acest sens, pentru asigurarea bazei materiale minime, resursele financiare nerambursabile europene reprezinta o solutie foarte buna. Avem astfel convingerea ca desfasurarea actului educational in conditii mai bune va putea duce si la co-interesarea elevului, la descurajarea absenteismului si reducerea fenomenului de abandon a scolii. Prin Axele Prioritare ale programului REGIO 2014-2020 vom gestiona investitii la mai multe obiective din invatamant, fie la gradinite si scoli, fie la licee profesionale si universitati, inclusiv pentru reabilitarea energetica a mai multor cladiri din sistemul educational”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

În luna ianuarie, ADR Centru a pregatit începerea procesului de reabilitare pentru cinci școli din Regiunea Centru cu fonduri Regio.

Ministerul Educatiei Nationale împreuna cu administratia publica locala vor utiliza aproape zece milioane lei pentru imbunatatirea conditiilor din școlile din comunele Augustin, Bran, Sinca Veche (Brasov), Ceuasu de Campie (Mures) si Bradeni (Sibiu).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.