Toate școlile din Sibiu au fost redeschise

Știri de Sibiu, 28.01.2019

Elevii din învăţământul preuniversitar sibian au revenit la cursuri, luni, fără să fie înregistrate din partea școlilor cereri de suspendare a cursurilor din cauza gripei.

”Toți copiii sunt luni la școală”, a declarat pentru StirideSibiu Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Sibiu, întrebat dacă au fost înregistrat cereri de suspendare a cursurilor din partea unităților școlare.

Potrivit presei naționale, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că toţi elevii sunt așteptați la şcoală luni și că ceştia vor fi controlaţi pentru a li se verifica starea de sănătate: “În fiecare şcoală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situaţia de a nu fi sănătoşi sunt trimişi la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la şcoală şi îşi văd de lecţii aşa cum stabileşte programul pentru fiecare clasă în parte”.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a mai precizat că numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităţilor şcolare transmis Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică este de aproape 6.000, conform mediafax.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.