DSP Sibiu, adrese către școli despre cum să declare focarele de gripă

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu pregătește noi adrese cu recomandări pentru Inspectoratul Școlar Sibiu referitoare la modul în care trebuie făcută trierea elevilor și situațiile în care se impune declararea focarelor de gripă. Potrivit statisticilor, în spitalele din județul Sibiu sunt tratate în prezent 12 cazuri noi cazuri cu suspiciune de gripă la copii, evoluția fiind ”asemănătoare” cu cea de săptămâna precedentă.

În contextul înregistrării unei creșteri a îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă la nivel național însă, DSP Sibiu retransmite școlilor un nou set de recomandări privind triajul în colectivități și pașii care trebuie parcurși pentru declararea focarelor de gripă, formulare fiind primite luni de la Ministerul Sănătății.

”Prin aceste adrese cerem să se realizeze zilnic triajul în colectivități. În cazul în care, la nivelul unității înregistrăm focare de infecție, respectiv minim 3 cazuri într-o clasă, cu o rată de absenteism de 3 zile, se va considera focar în clasa respectivă. Dacă avem o rată de 20% din efectivul unității de învățămant, timp de 3 zile consecutiv, se vor suspenda temporar cursurile școlare, perioada urmând să fie stabilită de DSP împreună cu Inspectoratul Școlar”, a declarat pentru StirideSibiu Claudia Albu, specialist în cadrul DSP Sibiu.

Potrivit acesteia, nicio școală din județul Sibiu nu a făcut până luni, 28 ianuarie, vreo informare cu privire la posibile focare de infectii respiratorii în randul elevilor.

Epidemiologii atenționează profesorii să contacteze DSP Sibiu, în cazul în care se înregistrează situații ce impun declararea focarelor.

12 cazuri noi în rândul copiilor

În cadrul secțiilor de boli infecțioase din județul Sibiu sunt tratați în prezent 12 copii cu suspiciune de gripă, evoluția îmbolnăvirilor fiind ”asemănătoare” cu cea de săptămâna trecută.

”Comparativ cu săptămâna trecută (21 ianuarie), ciferele sunt asemănătoare. În urmă cu o săptămână se înregistrau 18 cazuri de suspiciune de gripă la copii și 12 la adulți. Săptămâna aceasta avem 7 cazuri la adulți și 12 la copii aflați sub tratament în cadrul secțiilor de boli infecțioase” a precizat dr. Claudia Albu.

Între timp, focarul de gripă declarat de Spitalul de Pediatrie Sibiu a fost închis, precizează epidemiologii DSP.

Primele cazuri de gripă în județul Sibiu au fost confirmate la jumătatea lunii ianuarie la doi bebeluși de 3 și 8 luni din Sibiu, în cazul carora s-a confirmat prezenta virușilor gripali sezonieri, AH3 și AH1pdm09, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: DSP Sibiu: Peste 400 de elevi absentează de la cursuri | Știri de Sibiu