DSP Sibiu: Peste 400 de elevi absentează de la cursuri

Peste 400 de elevi nu s-au prezentat marți la cursuri în județul Sibiu, potrivit datelor raportate de școli Direcției de Sănătatea Publică (DSP) Sibiu, în contextul monitorizării valului de infecții respiratorii și al suspiciunilor de gripă în unitățile școlare.

”Un număr de 487 de copii nu s-au prezentat astăzi la cursuri, din informațiile furnizate de Inspectoratul Școlar care a monitorizat evoluția în școli, cu ajutorul dascălilor”, a declarat pentru StirideSibiu, Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu.

Potrivit acestuia, activitatea gripală este staționară în județul Sibiu, nefiind declarat niciun focar cu infecții respiratorii în școli.

”Nu avem raportat niciun foc. Activitatea gripală este staționară, comparativ cu săptamana precedentă avand in vedere ca nu a crescut numărul persoanelor cu infecții respiratorii. Să sperăm că vacanța va ajuta, la fel și faptul ca părinții s-au mobilizat după transmiterea masurilor de prevenire. Prin acțiuni comune vom putea reduce expunerea la viruși”, a precizat directorul DSP Sibiu.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a transmis adrese cu recomandări pentru Inspectoratul Școlar Sibiu referitoare la modul în care trebuie făcută trierea elevilor și situațiile în care se impune declararea focarelor de gripă.

Potrivit statisticilor, în spitalele din județul Sibiu sunt tratate în prezent 12 cazuri noi cazuri cu suspiciune de gripă la copii, evoluția fiind ”asemănătoare” cu cea de săptămâna precedentă.

Citeste si: DSP Sibiu, adrese către școli despre cum să declare focarele de gripă


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.