DSP Sibiu: Infecțiile respiratorii sunt în scădere. Patru cazuri de gripă!

Știri de Sibiu, 30.01.2019

Îmbolnăvirile din cauza gripei și infecțiilor respiratorii sunt în scădere la Sibiu, potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, care anunță patru cazuri de gripă confirmate, din care unul soldat cu deces.

”În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (21 – 27 februarie) a scăzut ușor numărul de IRA – la 2927, cu 9.54% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare – 3236.(…) Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri- circa 34% s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani”, anunță DSP Sibiu.

Epidemiologii spun că ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii, 1.94% din totalul cazurilor, indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, în timp ce ponderea internărilor cu gripă, 30.68% din cazuri, ” rată că sunt și multe cazuri care au necesitat spitalizare”.

Intre timp, autoritățile sanitare au anunțat decesul unui bărbat în varsta de 62 de ani, la care s-a confirmat prezența virusului gripal.

Citeste si: Un sibian a murit din cauza gripei

”În data de 29 ianuarie 2019 a fost confirmată infecție cu virus gripal de tip A, în curs de subtipare. Bărbatul nu a fost vaccinat antigripal și prezenta și alte co-morbidități”, anunță DSP.

La nivelul județului Sibiu au fost confirmate pana miercuri, 30 ianuarie, patru cazuri de gripă cu viruși AH1pdm09, AH3 și A, la copii cu varste pana la 1 an și un adult.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: DSP Sibiu: Infecțiile respiratorii sunt în scădere. Patru cazuri de gripă! […]