Elevii premiați în finala NASA, recompensați de Consiliul Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 30.01.2019

Consiliul Județean Sibiu stabilește un regulament special care va permite premierea olimpicilor, astfel încât să îi recompenseze pe elevii sibieni care au participat la finalul lunii ianuarie la concursul de robotică organizat de NASA și MIT, la Boston.

Județul Sibiu a fost reprezentat de echipa ”Valak”(Colegiul ”Octavian Goga”) care a obținut locul I pentru secțiunea Virtual Finals a concursului ZeroRobotics, și de echipa ”Quaternion” (Colegiul Național ”Gheorge Lazar”) care a obținut locul al treilea la ISS Competition.

Liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD a cerut, miercuri, la finalul ședinței CJ Sibiu ca elevii cu performanțe la NASA să fie premiați de administrația județeană, conform promisiunii lansate înainte de concurs.

”Aș dori să transmit felicitări tinerilor care la ședința CJ Sibiu din luna ianuarie au venit și ne- au solicitat sprijin financiar. Vreau să îi felicit pe ei pentru că au obținut locul 1, la fel și pe cei de la ”Lazăr” pentru rezultatele obținute și sper ca la viitoarea sedință angajamentul nostru, de a-i premia pentru trofeul câștigat, se va înmâna în integralitatea sa”, a declarat Cătălin Stanciu.

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean, a dat asigurări în plen că tinerii vor fi premiați.

”Împreună am aflat că au avut rezultate excepționale și, dacă ne-am asumat un lucru, îl ducem la capăt. Regulamentul este în lucru, pentru toți olimpicii care vor fi premiați. Mă bucur ca ați îmbratișat aceasta initiativă”, a declarat Câmpean.

În ședința din luna ianuarie a CJ Sibiu, echipa ”Valak” de la ”Goga„ a cerut sprijin finaciar pentru a-și asigura participarea la competiția internațională. Întrucât legea nu a permis alocarea de bani înainte de competiție, conducerea CJ Sibiu a promis premii post eveniment, dacă vor obține diplome.
Citeste si: CJ Sibiu: Donații și promisiuni pentru echipa ”Goga”, pentru deplasarea la NASA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.