Neagu despre noul spital al Sibiului: Poate exista și șansa atragerii de fonduri UE

Știri de Sibiu, 01.02.2019

Dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al noului Spital de Urgență al Sibiului este catalogată de deputatul PNL Nicolae Neagu ca fiind ”constructivă și extrem de optimistă”, cu șansa ”atragerii de fonduri europene” și de la bugetul de stat, parlamentarii PNL Sibiu urmând să depună amendament la Legea bugetului de stat pentru alocarea de fonduri necesare realizării studiului de fezabilitate.

”Dezbaterea publică găzduită de Consiliul Județean Sibiu pe tema PUZ-ului mi-a oferit ocazia să reiterez necesitatea și oportunitatea construcției noului spital.România deține Președinția Consiliului EU, Sibiul va fi gazda Summitului UE dedicat Brexitului și este în pregătire aprobarea exercițiului financiar multianual 2020-2027. Poate exista și șansa atragerii de fonduri europene, cu un Guvern responsabil și doritor de spitale noi, chiar dacă până în prezent nu s-a dorit asta, dovadă că nici cele 150 milioane de euro pentru construcția de noi spitale din fonduri europene nu au fost accesate de Guvernul PSD-ALDE”, scrie Nicolae Neagu pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatului sibian, actualul Spital Clinic de Urgență Sibiu ”nu va putea face față provocărilor și viitorului imediat, ținând cont și de fenomenul îmbătrânirii populației și de necesitățile serviciilor medicale publice sigure și moderne”, în timp ce varianta noului spital supusă dezbaterii ”permite abordarea unitară, având inclusă în proiect și Pediatria”.

Parlamentarul PNL afirmă că dezbaterea de la CJ a fost una constructivă și că proiectul noului spital va fi susținut de parlamentarii PNL Sibiu și în Parlament, cu amendamente la Legea bugetului de stat.

”În contextul extistenței terenului, a unei bune accesibilități și unei infrastructuri energetice consistente, a existenței majorității avizelor necesare acestei faze și al disponibilității urgentării PUZ-ului de către Consiliul Local Sibiu, dezbaterea s-a dovedit constructivă și extrem de optimistă.(…)În continuare, parlamentarii PNL Sibiu vor depune un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru alocarea de sprijin financiar realizării studiului de fezabilitate.Includerea noului Spital de Urgență al Sibiului pe lista de priorități a Guvernului este o necesitate, nu o agendă strict politică!”, mai spune Neagu.

Noul spital al Siibiului ar urma sa fie ridicat pe Calea Șurii Mici, unde Consiliul Județean (CJ) Sibiu deține un teren de 20 de hectare.

Potrivit CJ Sibiu, ”se preconizează că avizele vor fi obținute până la jumătatea lunii martie, iar PUZ-ul va fi supus aprobării în prima ședință de Consiliu Local după obținerea avizelor”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.