După licitarea Centurii Mediașului: Un mare succes al PNL Sibiu

Știri de Sibiu, 01.02.2019

PNL Sibiu își atribuie reușita în demararea proiectului de construire a Centurii Ocolitoare a Mediașului, proiectarea și construcția fiind lansate în sistemul public de achiziții publice, potrivit unui comunicat de presă al PNL Sibiu.

”În data de 31 ianuarie 2019, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru proiectarea și construcția variantei ocolitoare a Municipiului Mediaș. Este un mare succes al PNL, deoarece acest obiectiv de investiții nu ar fi fost posibil dacă parlamentarii PNL de Sibiu – Raluca Turcan, Mircea Cazan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială – nu ar fi propus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2018. Ne-am bătut cu toate instrumentele parlamentare pentru a moderniza infrastructura rutieră și a scoate traficul rutier greu din oraș. Ne vom asigura că acest proiect va avea bani suficienți în buget, ca să se realizeze cât mai repede”, se menționează în comunicat.

Demararea procedurilor pentru construirea Ocolitoarei Mediașului vine după ani de așteptări, în care guvernele au promis alocarea de fonduri.

In octombrie 2018, director general la Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) , Narcis Neaga, declarat la Sibiu că varianta ocolitoare a orașului Mediaș, ar putea fi finalizată în cel mai optimist caz până in 2021, in luna noiembrie 2018 fiind estimata deschiderea licitatia pentru proiectarea și executarea centurii Mediașului.

Proiectul va fi realizat in regim de drum național, cu două benzi late de 4,5 metri pe o lungime de aproximativ 8,5 kilometri, în valoare estimată de aproximativ 87 milioane de lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: După licitarea Centurii Mediașului: Un mare succes al PNL Sibiu […]