USR dă replica lui Huja în problema secțiilor de vot: Vom folosi toate căile legale posibile

Știri de Sibiu, 01.02.2019

USR Sibiu afirmă că va folosi în continuare ”toate căile legale posibile” ca să faciliteze dreptul la vot locuitorilor din cel mai nou și îndepărtat cartier al orașului Cisnădie, urmare a răspunsului ”neclar” primit din parea primarului Gheorghe Huja la cererea de suplimentare a secțiilor de vot cu două noi locații în Cartierul Arhitecților.

”Am primit răspunsul domnului primar Gheorghe Huja și, ca urmare a exprimării neclare, considerăm că problema celor două secții de vot din Cartierul Arhitecților nu este rezolvată în acest moment. Avem încredere că domnul Gheorghe Huja nu va ignora necesitățile locuitorilor din Cartierul Arhitecților și va găsi o soluție în acest caz și va ține cont de cererea USR Cisnădie. Secțiile special amenajate din Cisnădie, la care credem că face referire, sunt la 6 km distanță”, transmite USR Sibiu, vineri, printr-un comunicat de presă.

In acest sens, USR precizează că va continua demersul ”folosind toate căile legale posibile”, afirmând că USR Cisnădie ”nu poate ignora aproximativ 4000 de cetățeni cu drept de vot și vom apăra drepturile cetățenilor, inclusiv facilitarea dreptului la vot”.

Gheorghe Huja nu agreează cererea USR de suplimentare a numărului secțiilor de votare din localitate, prin înființarea a două noi secții în Cartierul Arhitecților, pe motiv că sunt deja astfel de spații amenajate în oraș.

”Urmare a adresei dvs., înregistrată la Primăria orașului Cisnădie cu nr. 1077/25.01.2019, prin care ne supuneți atenției necesitatea înființării a două secții de votare pentru locuitorii Cartierului Arhitecților, prin prezenta vă informăm că există două secții de votare desemnate pentru locuitorii acestui cartier pe raza UAT Cisnădie”, a transmis Gheorghe Huja.

Citeste si: Huja respinge cererea USR pentru două noi secții de vot în Cartierul Arhitecților
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.