SRGE 2019 preia ștafeta la Academie. Accesul sibienilor în unitatea, cu invitație

Știri de Sibiu, 04.02.2019

Organizatorii programului Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană 2019 au ales o locație mai puțin obișnuită pentru organizarea ceremoniei de transfer a titlului pe care îl deține anul acesta. Evenimentul va fi gazduit în data de 12 februarie în incinta Academiei Forțelor Terestre, accesul publicului în baza militară fiind limitat la 200 de locuri.

”La ceremonie vor putea participa, pe lângă invitații locali, regionali și naționali și 200 de sibieni, care se pot înscrie pentru a primi o invitație pe site-ul sibiugastronomia.ro până duminică, 10 februarie 2019, inclusiv. În cazul în care numărul de persoane care doresc să participe este mai mare de 200 se va organiza o tragere la sorți, rezultatele fiind publicate în ziua de 11 februarie 2019 pe același site”, anunță organizatorii.

După festivitate,  in incinta unitatii militare se vor organiza degustari pentru sibienii care vor face rost de invitatie si pentru oaspeți.

Potrivit unui comunicat al SRGE, în perioada 11 – 14 februarie va avea loc la Sibiu a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene.

”Toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum și cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment. Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban – rural, pentru care regiunea noastră a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitații vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie și vor descoperi în cele 4 zile câteva din exemplele de succes sibiene”, se menținează în comunicat.

Invitații SRGE 2019 vor participa la demonstrații culinare cu public extrem de restrans sau inexistent.

Astfel, o demonstrație culinară este programata la Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, în Munții  Făgăraș,  în timp ce pentru  conceptul de gastronomie regională – bucătăria ciobănească, se pregateste o demonstrație la o stână din județul Sibiu, varianta necomunicată oficial încă întrucat are depinde de ”evoluția vremii”.

Programul delegației SRGE:
– Luni, 11 februarie 2019: vizită și demonstrație culinară la restaurantul de gheață de la Bâlea Lac, având ca temă muntele, turismul activ, gheața și focul
– Marți, 12 februarie 2019: ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu în 2018 către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul și Egeea de Sud
– Miercuri, 13 februarie 2019: lansarea conceptului de gastronomie regională – bucătăria ciobănească
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.