USR: Go Kovesi! Scrisoare de susținere pentru șefia Parchetului European

Știri de Sibiu, 05.02.2019

Uniunea Salvați România anunță că va transmite grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și cere în același timp Guvernului României să dea ”dovadă de patriotism” și să o susțină ”o româncă” pentru o funcție ”atât de importantă la nivel european”.

”USR va transmite grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi și cere guvernului României să dea dovadă de patriotism așa cum clamează și să susțină o româncă pentru o poziție atât de importantă la nivel european.Amintim că țara noastră a fost vizată de 11 investigații din partea Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), cele mai multe din întreaga UE. Iar dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este urmărit penal, este dat drept exemplu ilustrativ pentru fraudele cu bani europeni”, anunță USR Sibiu pe pagina de Facebook.

Mesajul se încheie cu îndemnul: ”Go Kovesi! Corupția din România va fi învinsă de la nivel european!”.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru șefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către președintele PE, Antonio Tajani și lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiției din țara care deține președinția Consiliului UE.
Pentru competiție au fost selectați:  Laura Codruţa Kovesi (România), Jean-Francois Bohnert (Franţa) și Andres Ritter (Germania).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.