Prezență de top la Turul Ciclist al Sibiului în 2019

Știri de Sibiu, 07.02.2019

Turul Ciclist al Sibiului a definitivat grila pentru competiția organizată în perioada 3 – 7 iulie, la start urmând să fie aliniate 21 de echipe, din care două pro-continentale, 18 continentale și o selecționată națională a României. Noutatea absolută a ediției din acest a este participarea formației Kometa Cycling Team (SPA), coordonată de două mari sportivi, câștigători ai Turului Franței, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

”(…) Echipa este manageriată și antrenată de cei doi mari campioni Contador și Basso, specialiști în probele montane. Alberto Contador este unul puținii rutieri (mai exact șapte!) care au câștigat toate cele trei mari tururi (Turul Franței de două ori, Giro d’Italia de două ori și Vuelta a Espana de trei ori), iar Ivan Basso are la activ două victorii în Giro d’Italia și un Tur al Franței (U23). Echipa este compusă din cicliști tineri și talentați, care în primul an de existență au acumulat 11 succese și care vor veni la Sibiu însetați să câștige a treia victorie de etapă într-un tur de categorie superioară sau chiar să plece acasă cu tricoul galben sibian”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

România va fi reprezentată de două echipe continentale, Giotti Victoria și Team Novak, cărora li se adaugă o selecționată națională care va atrage toate aplauzele fanilor prin evoluțiile lui Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Turul Ciclist al Sibiului se va orzaniza in perioada 3 – 7 iulie și va include Prologul, în centrul istoric al Sibiu, și aște patru etape de traseu montan.

Turul Ciclist al Sibiului 2019:
Etapa prolog, 2.2 km: centrul istoric al Sibiului;

Etapa 1, 190 km: Sibiu – Cisnădie – Tălmaciu – Cisnădie – Rășinari – Gura Râului – Miercurea Sibiului – Păuca –Ocna Sibiului – Cristian – Poplaca – Sibiu. Sosirea pe Bd. Victoriei;

Etapa 2, 160 km: Sibiu – Agnita – Cârțișoara – Bâlea Lac (2040 m altitudine);

Etapa 3, 161 km: Sibiu – (Săliște – Poiana Sibiului – Dobârca – Săliște) x 2 – Rășinari – Păltiniș (1440 m altitudine);

Etapa 4, 174 km: Sibiu – Mediaș – Agnita – Sibiu. Finish în Piața Mare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.