Zeci de mii de semnături pentru susținerea Codruţei Kovesi la șefia Parchetului European

Știri de Sibiu, 07.02.2019

Pețiția online ”Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european” a fost semnată până joi, 7 februarie, de peste 71.200 de persoane care își vor ca fosta șefă DNA să ajungă la conducerea Parchetului European.

Semnatarii petiției cer preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, și miniştrilor de Justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene sa o susțină pe Koveși și să respingă atitudinea ministrului român al Justiției, Tudorel Toader: ”(…)prin prezenta, semnatarii, cetăţeni ai statului român, vă solicităm explicit să respingeţi ferm tentativa Ministrului Justiţiei din ţara noastră de a o defăima pe d-na Laura Codruţa Kövesi, cu intenţia de a descuraja alegerea domniei-sale în funcţia de Procuror-şef european. Vă solicităm respectuos, de asemenea, ca la momentul votului să comunicaţi Legislativului european existenţa prezentei iniţiative”.

Petiția online pro-Kovesi este susținută și de oameni politici.

Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu, a îndemnat pe pagina sa de Facebook la mobilizare pentru susținerea sibiencei Laura Codruţa Kövesi

”Am semnat această petiție. Va invit și pe voi să semnați. PNL este singurul partid care are și forța să susțină instituțional alegerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef la Parchetul European.PNL va face toate demersurile necesare ca aceste alegeri să se încheie cu succes, astfel încât România să aibă reprezentant într-o poziție atât de importantă la nivel european!”, spune Turcan.

În același timp, Uniunea Salvați România a anuntat că va transmite grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și a cerut Guvernului României să dea ”dovadă de patriotism” și să o susțină ”o româncă” pentru o funcție ”atât de importantă la nivel european”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.