ASTRA: Semințe cu Suflet pentru sibienii pasionați de grădinărit

Peste 30 de producători de semințe din țară, membri ai grupului Semințe cu Suflet, expun în weekend la Sibiu semințe din soiuri românești. Piața de semințe și informații pentru grădinărit va fi găzduită sâmbătă, 9 februarie, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, și se va bucura de prezența dr. Costel Vânătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, cunoscut drept ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume.

Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, piața de semințe va fi deschisă sâmbătă, între orele 10:00-13:30, timp în care sibienii pasionați vor putea obține informații utile pentru grădinărit.

Membrii grupului Semințe cu Suflet vor oferi semințele gratuit iar intrarea publicului este liberă.

”Protagoniștii principali ai evenimentului sunt membrii grupului Semințe cu Suflet care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale. Și-au anunțat prezența peste 30 de producători de semințe din întreaga țară care vor ofericelor prezenți, pe lângă semințe reproductibile din cele mai bune soiuri românești și informații valoroase referitoare la procesele de plantare, creștere și cultivare”, anunță Biblioteca Astra.

Invitat special al evenimentului va fi dr. Costel Vânătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, care va însoți delegația sa de specialiști care vor amenaja un stand cu semințe și informații utile pentru publicul sibian.

Dr. Vânătoru este cunoscut drept ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate şi brevetate, 3 hibrizi, şi alte 4 soiuri pentru care se aşteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în vederea brevetării.

Potrivit Bibliotecii Astra, piața de semințe ”vizează îmbunătățirea, conservarea și multiplicarea soiurilor tradiționale românești”.

Cu aceeași ocazie,  va avea loc prezentarea unui Fond de carte de specialitate din domeniile gastronomie și grădinărit, colecție care va fi disponibilă în regim permanent (carte-la-raft) pentru toți ceicare sunt interesați să-și îmbogățească cunoștințele teoretice și competențele practice.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.