Turcan după trimiterea bugetului la Parlament: O invitație directă la sesizare CCR

Știri de Sibiu, 10.02.2019

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că bugetul pe anul 2019 a fost transmis Parlamentului României ”într-un cadru neconstituțional” și atrage atenția că un astfel de procedeu este ”o invitație directă la sesizare CCR”, invocând ”informații credibile potrivit cărora ”Guvernul încalcă în mod deliberat Constituția”.

”PNL dorește ca țara să aibă cât mai urgent un buget adoptat. Dar un buget constituțional adoptat. Dezbătut și amendat pentru nevoile de dezvoltare ale României.Din nefericire, bugetul a fost transmis într-un cadru neconstituțional.PNL are informații credibile că Guvernul încalcă în mod deliberat Constituția pentru a câștiga timp în privința cheltuielilor pe care trebuie să le acopere.Investițiile primăriilor sunt compromise pe 2019. Cheltuielile puse în brațe de Guvern anul trecut vor trebui însă suportate!Oameni buni,Legea bugetului de stat pentru anul 2019 trebuie să întrunească OBLIGATORIU câteva condiții de legalitate și constituționalitate”, spune Turcan într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, adoptarea de urgență a Legii privind plafoanele bugetare, adoptarea modificărilor la Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale și adoptarea derogărilor de la Legea nr.69 privind responsabilitatea fiscal-bugetară sunt cei trei pași obligatorii și constituționali pe care PSD trebuie ”obligatoriu” să îi parcurgă.

”Altfel, este o invitație directă la sesizare CCR și un motiv consistent pentru PSD de a mai da vina pe niște dușmani imaginari pentru proasta guvernare.(…)În condițiile în care PSD-ALDE nu va parcurge aceste etape, avertizez public că există posibilitatea pentru oricine de a se adresa CCR cu privire la legalitatea și constituționalitatea adoptării bugetului.PNL nu este dușmanul inventat de PSD. Ei sunt singurii vinovați pentru că țara nu are un buget aprobat nici astăzi. Ei sunt vinovați pentru blocajul financiar”, a mai spus Turcan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.